De kwaliteit van onze oliën.

Wij verkopen uitsluitend natuurzuivere etherische olie, onze oliën zijn niet aangemengd met synthetische stoffen. Onze oliën worden gebruikt door therapeuten welke de oliën vaak medisch inzetten. Hierdoor kan een geur soms afwijken van hetgeen wat de meeste mensen gewend zijn (de commerciële niet therapeutische geur). In de regel zorgen wij altijd dat de hoogste kwaliteit wordt geleverd.De olie wordt regelmatig getest en gecontroleerd op kwaliteit. 

Biologische etherische olie:

Een olie is pas biologisch als dit er expliciet bij is vermeldt. Dit worden namelijk alleen gecorrespondeerd indien de producent ook daadwerkelijk hiervoor gecertificeerd is. Dit certificaat is erg moeilijk te behalen en geeft heel veel administratieve werkzaamheden met zich mee. Hierdoor kan het voorkomen dat een producent wel biologisch kweekt, maar zich hiervoor niet wil aanmelden. 

Hoe herken ik een kwalitatieve etherische olie? 

Goede kwalitatieve etherische olie herkennen is zeer moeilijk. Er zijn een aantal normen waaraan ieder bedrijf welke etherische olie distribueert zou moeten voldoen. Een van de basis regels is dat de etherische olie in donkere flesjes met een druppel teller geleverd moeten worden (via een pipet of druppel-dekseltje).

Verder kun je kwalitatieve etherische olie herkennen aan;

– De botanische naam van de plant (Latijnse naam)
– Nederlandse naam van de plant
– Variëteit van de plant
– Gebruikt plantdeel
– Land van herkomst
– Teeltwijze (bio, conventioneel, wilde plant)
– Mogelijke specificaties van winnings-methode.