Geranium olie wordt vaak gebruikt in de aromatherapie omdat het veel voordelen heeft als gaat over de gezondheid. Vroeger gebruikte Egyptenaren Geraniumolie voor een mooie en strakke huid. Met de kennis van nu wordt Geranium etherische olie onder andere vaak gebruikt bij behandelingen tegen acne. Het werkt versterkend op de nieren en herstelt het evenwicht in de hormoonafscheiding. Vaak wordt het ingezet om de fysieke, mentale en emotionele gezondheid te verbeteren.Geranium olie wordt al heel lang gebruik om haar volgende eigenschappen:

  • Versterkend
  • Adstringerend
  • Licht pijnstillend
  • Kalmerend
  • Ontstekingsremmend
  • Zenuwstillend
  • Krampstillend

Geranium olie werkt tegelijkertijd kalmerend en verfrissend voor de psyche. Het is ook erg succesvol bij het verdrijven van de depressies en het behandelen van angstaanvallen.

De 9 voordelen van Geranium olie

1. Ook zo’n hekel aan rimpels?

Omdat Geranium olie adstringerend is veroorzaakt het samentrekkingen van de bloedvaten. Het verstevigt de gezichtshuid en vertraagt de effecten van veroudering. Hierdoor heeft het de kracht om rimpels te verminderen. Je kunt 2 druppeltjes Geranium olie toevoegen aan je gezichtslotion en hiermee tweemaal daags de huid insmeren. Na ongeveer 2 weken kunnen de eerste resultaten al merkbaar zijn.

2. Het gaat de strijd met infecties aan

De antibacteriële eigenschappen van Geranium olie helpen je lichaam om zich te beschermen tegen infecties. Een goede tip hiervoor is om 2 druppeltjes te plaatsen rondom de infectie en dit af te dekken met een gaasje. Dit kun je herhalen totdat de infectie is verdwenen. Je lichaam krijgt hierdoor meer rust zodat het zich kan richten bij de bestrijding van de infectie in het lichaam.

3. Geranium olie is een milde huid-tonic

Het werkt reinigend, verfrissend en adstringerend en is uiterst geschikt voor alle soorten huidklachten van nagenoeg ieder huidtype. Probeer eens een theelepel Amandelolie met een paar druppels Geranium etherische olie.

4. Geranium olie heeft een positief effect op stress, emoties en spanningen.

Geranium olie behoort tot de top wat betreft vermindering van stress, spanningen, prikkelbaarheid en angst. Het is vergelijkbaar met het kalmerende effect dat lavendelolie heeft. Voeg 6 druppels geranium toe aan een diffuser. Het verdrijft nare geurtjes en helpt je bij het loslaten van spanningen en stress.

5. Geranium etherische olie heeft affiniteit met de werking van het vrouwelijk lichaam en specifiek met de hormonale regulering.

Het is niet gek dat vooral vrouwen de geur van geranium olie erg lekker vinden. Al vele jaren wordt deze etherische olie gebruikt bij klachten als menstruatie en overgangsklachten. Zo helpt het buikkrampen, pijnlijke borsten, opvliegers en hoofdpijn te verminderen.

6. Geraniumolie stimuleert het lymfesysteem en fungeert vochtafdrijvend.

Geraniumolie corrigeert en balanceert de verwijdering van toxines en ander afval en voorkomt daarmee veel vochtophoping in het lichaam. De ontgiftende werking helpt je immuunsysteem om optimale vorm te komen én te blijven.

7. Geranium olie helpt de talgproductie te harmoniseren

Ook bij problemen van de huid is Geranium een aan te raden olie, of je nu een vette of een droge huid hebt geranium zal de talgproductie harmoniseren. Meng 30ml basisolie met 6 dr. Geranium olie, 3 dr. Roos olie en 6 dr. Bergamot olie.

8. Verhef je geest

Deze olie kan helpen om negatieve herinneringen los te laten. Het laat je terug naar vreedzame, vreugdevolle momenten gaan. Het kan ook helpen bij nerveuze spanning en stress, brengt de emoties in evenwicht, verheft de geest en bevordert een gevoel van tevredenheid, welzijn en hoop. Geranium olie kalmeert en ontspant bij hevige emotionele druk. Om dichter bij jezelf terug te komen verdamp je 5 dr. Geranium, 6dr. Cederolie en 5 dr. Citroen olie in een aromalamp.

9. Geranium olie ondersteunt en versterkt het energieniveau

Het ondersteunt bij algehele vermoeidheid, lusteloosheid, gebrek aan uithoudingsvermogen en soms zelfs edema in enkels en benen.

Contra indicatie van Geranium olie

Lees voor gebruik altijd de contra indicatie zorgvuldig door. Geranium olie kan bij gevoelige mensen huiduitslag veroorzaken. Vermijden tijdens zwangerschap.

Waar kun je Geranium olie kopen?

Gebruik alleen etherische oliën van natuurzuivere kwaliteit. Gebruik van synthetische stoffen maken vele recepten onbruikbaar en is af te raden.